Sari la conținut

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

AMIRATI AGROPLANT SRL, denumită în cele ce urmează și firma, în calitate de autor, proprietar și administrator al website-ului https://amirati.ro/, asigură securitatea informației furnizate de către clienți / utilizatori atunci când aceștia utilizează acest website și respectă caracterul privat inclusiv a datelor cu caracter personal, aplică în acest scop prezenta Politică de confidențialitate.

Vizitarea acestui website de către utilizatori se supune termenilor și condițiilor de utilizare și politicii de confidențialitate, presupune înțelegerea integrală a conținutului contractului dintre părți și implică acceptul explicit al acestora, cu privire la condiții.

AMIRATI AGROPLANT SRL își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul website-ului, precum și prezenta Politică de confidențialitate și Termenii și condițiile de folosire, fără notificare prealabilă. De aceea, vizitați periodic această secțiune pentru a verificaTermenii și condițiile pe care ați agreat să le respectați.

Termenii și condițiile prezentate sunt valabile și se aplică pentru toate website-urile din domeniul amirati.ro și pentru care firma are calitatea de autor / proprietar / administrator.

Firma se angajează să protejeze informațiile pe care clienții le-au furnizat și își ia foarte în serios responsabilitatea privind securitatea informațiilor clienților săi. Informațiile pe care le colectăm și ceea ce vom face cu aceste informații vor fi clare și transparente.

Această Politică stabilește următoarele:

  1. ce date personale colectăm și procesăm despre dumneavoastră în legătură cu relatia dumneavoastră cu noi în calitate de client și prin utilizarea de către dumneavoastră a site-ului nostru și a serviciilor online;
  2. de unde obținem datele;
  3. ce facem cu aceste date;
  4. cum stocăm datele;
  5. cui transferăm / dezvăluim aceste date;
  6. cum ne ocupăm de drepturile dumneavoastră de protecție a datelor;
  7. cum respectăm regulile de protecție a datelor.

Toate datele cu caracter personal sunt colectate și prelucrate în conformitate cu legislația privind protecția datelor din România si UE.

Operator de date cu caracter personal

„AMIRATI” (denumită în continuare „noi”, „firma noastra” sau „AMIRATI AGROPLANT SRL”), în această politică, se referă în primul rând la AMIRATI AGROPLANT SRL. Societatea este înregistrată în România la Oficiul Registrului Comerțului Brăila cu nr. J9/45/2016, având cod fiscal RO 35507139 și sediul în Sat Cazasu, Comuna Cazasu, Str. RÎMNICU SĂRAT, Nr. 182, Județ Brăila, Cod poștal 81718. AMIRATI AGROPLANT SRL este „operatorul de date” al tuturor informațiilor personale colectate și utilizate în legătură cu clienții AMIRATI în sensul dispozițiilor legii române și a Regulamentului UE 679/2016 privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

1. Datele personale pe care le colectăm:

Date personale înseamnă orice informație care poate fi legată de o persoană fizică identificată sau identificabilă (persoană subiect).

Datele personale includ toate tipurile de informații directe sau indirecte (și anume utilizate în legătură cu alte date) ce se referă la persoana subiect, cum ar fi nume, adrese de email, numere de telefon, data de naștere, adrese etc.

AMIRATI colectează următoarele date de la persoanele fizice:

  • Numele și prenumele, datele de contact (adresa poștală, numărul de telefon, adresa de email și alte date de contact similare), precum și data de naștere, dar numai cu acordul clienților (consimțământ privind primirea de buletine informative din partea AMIRATI, amirati.ro, respectiv newsletter, sms).
  • Parole și informații de securitate similare folosite pentru autentificarea ca și client, precum și pentru accesarea contului personal.
  • Date despre dispozitivul de accesare a site-ului și despre modul în care dispozitivul interacționează cu produsele noastre.
  • Date despre caracteristicile pe care le utilizează, articolele pe care le achiziționează de pe amirati.ro și paginile web pe care le vizitează.
  • Date despre sistemele de operare și aplicațiile software instalate pe dispozitivul personal, inclusiv cheile de produs. Dispozitivul și rețeaua pe care le utilizează pentru a se conecta la produsele noastre. Acestea includ date despre adresa IP, setările regionale și setările de limbă.

Odată cu înregistrarea ca și client (crearea de cont pe amirati.ro cu înscrierea la newsletter-ul AMIRATI sau cu efectuarea unei comenzi pe magazinul online amirati.ro) toate datele colectate au avut consimțământul clienților.

În cazul comenzilor efectuate în numele unei persoane juridice, amirati.ro colectează următoarele date:

  • Denumirea persoanei juridice, atributul fiscal, codul unic de înregistrare;
  • Număr de înregistrare la Registrul Comerțului;
  • Adresa poștală completă, adresa de livrare completă, adresa de email, numărul de telefon;
  • Informații delegat: Nume, prenume, număr de telefon (unde este cazul);
  • Consimțământ privind primirea de buletine informative din partea AMIRATI(newsletter, sms).

Atenție! Nu colectăm date cu caracter personal clasificate ca și date sensibile în conformitate cu prevederile articolului 9.1 din REGULAMENTUL CE nr. 679 din 27 aprilie 2016. Nu colectăm informații cu privire la: originea etnică, opiniile politice, credințele religioase sau filosofice, date despre viața sau orientarea sexuală, apartenența sindicală, date genetice sau biometrice, date medicale.

2. Principiile de protecție a datelor colectate:

În conformitate cu REGULAMENTUL CE nr. 679 din 27 aprilie 2016, colectarea datelor personale se va face numai în scopurile specificate, explicite și legitime. Datele procesate către terți nu vor fi într-o manieră incompatibilă cu acele scopuri;

Datele personale trebuie sa fie cât mai exacte și când este necesar, actualizate;

Procesarea datelor personale se va face într-o manieră legală, corectă și transparentă;

Păstrarea datelor se va face într-o manieră securizată, confidențială;

Conform acordurilor oferite, datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terțe decât în cazul în care acest lucru este necesar pentru anumite servicii;

Persoanele vizate au dreptul de a solicita rectificarea și ștergerea datelor personale, împotrivirea sau restricționarea cu privire la procesarea datelor, dar și dreptul de transferare al datelor.

În ce scop sunt colectate datele personale:

  • Preluarea comenzilor plasate prin sistemele electronice;
  • Procesarea comenzilor plasate prin sistemele electronice;
  • Expedierea comenzilor plasate prin sistemele electronice;
  • Încasarea contravalorii produselor în sistem ramburs, prin virament bancar sau prin plăți cu cardul;
  • Procesarea retururilor;
  • Rezolvarea reclamațiilor;
  • Oferirea de informații clienților / cumpărătorilor cu privire la situația contului lor, inclusiv validarea, expedierea și facturarea comenzilor;
  • Soluționarea anulărilor referitoare la o comandă sau la bunurile achiziționate;
  • Transmiterea de newslettere sau alerte periodice, cu ajutorul poștei electronice (email, SMS);
  • Monitorizarea vânzărilor și a comportamentului clientului / cumpărătorului.

Firma poate furniza datele cu caracter personal ale cumpărătorului partenerilor (furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plată / bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piața bunurilor noastre, asiguratori), dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora și numai în scopurile menționate mai sus. Acestea garantează că aceste date sunt păstrateîn siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare.

În baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate, informațiile cu caracter personal ale cumpărătorului pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului.

3. Utilizarea datelor personale:

AMIRATI – amirati.ro utilizează datele personale numai pentru scopul în care au fost colectate și stochează datele doar atât cât este necesar pentru scopul mai sus menționat.

AMIRATI  – amirati.ro păstrează informațiile clientului pentru perioada în care contul său este activ, pentru oricare din scopurile menționate mai sus.

Accesul la datele personale este strict limitat la personalul AMIRATI – amirati.ro care operează prin contracte ce prevăd obligația respectării protecției si asigurării confidențialității complete și totale a datelor personale, precum și operatorilor asociați sau împuterniciți care dețin autorizația necesară și nevoia clar definită pentru utilizarea datelor.

Dacă utilizatorii nu doresc divulgarea datelor personale acestor companii, aceștia sunt rugați sa contacteze DPO la adresa de email contact@amirati.ro

4. Unde se colectează datele:

Datele personale ale utilizatorilor amirati.ro sunt stocate în baza de date a firmei. Domeniul amirati.ro este găzduit la SERVICII HOSTING S.R.L. (servhost.ro), în baza unui contract de găzduire web. Domeniul amirati.ro este administrat în baza unui contract de administrare site, în baza de date proprie (pentru comenzi, facturare, expediere comenzi, pe serverul companiei) și în baza de date pentru expediere newslettere și informări despre produse.

5. Procedeul de colectare a datelor:

În momentul în care clientul completează formularul de creare de cont și / sau dă comandă, declară și acceptă ca datele sale personale să fie incluse în baza de date a amirati.ro și își dă acordul expres și neechivoc ca datele personale să fie stocate, utilizate și prelucrate în scopurile menționate mai sus.

6. Perioada de stocare a datelor:

Firma – amirati.ro are permisiunea de a prelucra datele cu consimțământul clientului (articolul 6 din Regulamentul UE 2016/679).

Datele utilizatorilor vor fi păstrate atâta timp cat este necesar pentru scopurile precizate mai sus sau pe o perioada de maxim 60 de luni de la data ultimei interacțiuni cu AMIRATI – amirati.ro.

7. Persoanele vizate:

Persoanele vizate sunt utilizatorii actuali, ale căror date au fost deja colectate și utilizatorii noi, care comandă prima dată după intrarea în vigoare a Regulamentului (25 ianuarie 2019) sau care se înscriu la newsletter sau își deschid cont pe site-ul amirati.ro

AMIRATI a transmis utilizatorilor actuali (ale căror date au fost deja colectate în urma unor comenzi făcute anterior) un email de informare în acest sens.

Utilizatorii sub 16 ani ne pot transmite date cu caracter personal numai cu acordul unui părinte sau tutore legal.

8. Securitatea procesării datelor personale:

După colectarea datelor despre clienții amirati.ro, acestea vor fi procesate în mod sigur, vor fi protejate împotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, modificare sau acces neautorizat, în mod special atunci când procesarea presupune transmiterea datelor printr-o rețea, cât și împotriva oricărei alte forme de procesare ilegală.

Întrebările legate de securitatea datelor personale pot fi transmise către DPO (Data ProtectionOfficer) la adresa de email contact@amirati.ro

9. Transmiterea datelor personale:

AMIRATI amirati.ro se angajează sa nu transmită datele colectate către terți, cu excepția colaboratorilor noștri:

URGENT Curier– pentru livrarea comenzilor;

Google Ad Words– pentru campaniile de e-marketing.

10. Accesul si rectificarea sau ștergerea datelor personale

Utilizatorii magazinului amirati.ro au posibilitatea în orice moment de a solicita rectificarea, ștergerea sau restricționarea procesării datelor colectate.

În vederea menținerii acurateței informațiilor referitoare la clienții noștri, recomandăm utilizatorilor site-ului să ne informeze despre orice schimbare sau discrepanță cu privire la datele furnizate.

Pentru vizualizarea sau modificarea datelor personale sau pentru a obține informații legate de datele personale (daca la solicitarea unui terț, am stocat sau am prelucrat oricare din datele cu caracter personal), clienții pot contacta DPO (Data Protection Officer) la adresa de email: contact@amirati.ro printr-o cerere semnată și datată.

Dacă vă abonați la newsletter-ul amirati.ro aveți posibilitatea să fiți la curent cu cele mai noi promoții / reduceri la produsele amirati.ro, servicii de fidelizare, acces la istoricul de comenzi, vouchere și oferte personalizate prin email sau SMS.

Drepturile utilizatorului / clientului amirati.ro:

Clienții / utilizatorii dețin controlul deplin asupra informațiilor cu caracter personal, dispun de drepturi pe care le pot folosi pentru a gestiona modul în care noi prelucrăm datele personale. Prin citirea documentului de față aceștia au luat la cunoștință faptul că sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv:

  • Dreptul de a fi informat, dreptul de acces la date:

AMIRATI pune la dispoziție informații în legătură cu datele personale pe care le păstrăm, afișate în contul clienților.

  • Dreptul de intervenție (a corecta sau a modifica):

AMIRATI corectează / completează / modifică informațiile personale greșite, în cazul în care suntem notificați cu privire la acest lucru.

  • Dreptul de a șterge datele personale:

Pentru a șterge datele personale ce sunt păstrate se face o cerere către AMIRATI, pe căile menționate la Modalitățile de contact.

Utilizatorilor care nu au activitate pe o perioada de 60 luni li se vor șterge datele personale.

  • Dreptul privind blocarea datelor:

Totodată datele clienților pot fi blocate cânda ceștia ne solicita, în anumite cazuri stabilite juridic, AMIRATI.

Obligațiile contractuale față de clienți / utilizatori vor fi îndeplinite iar datele blocate sunt prelucrate numai în acest scop.

  • Dreptul de a vă retrage consimțământul:

Clienții au dreptul de a-și retrage consimțământul acordat în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal, oricând doresc, cu efect în viitor. Legalitatea prelucrării datelor cu caracter personal nu va fi afectată de acest lucru, până la momentul retragerii consimțământului.

  • Dreptul de a se opune prelucrării datelor:

Clienții se pot opune prelucrării datelor personale, în orice moment, cu efect pe viitor, în cazul în care prelucrarea de către noi, a datelor se realizează pe baza uneia dintre justificările legale prevăzute in articolul 6 (1e sau 1f) din Regulamentul UE 2016/679. În cazul în care clientul se opune prelucrării datelor, vom înceta prelucrarea datelor, cu condiția să nu existe motive imperioase și legitime pentru o prelucrare ulterioară. Prelucrarea datelor în scop de marketing direct nu este un motiv imperios și legitim.

  • Dreptul la portabilitatea datelor personale:

La solicitarea clienților, AMIRATI va pune la dispoziție toate informațiile colectate de la aceștia într-un format structurat, folosit în mod obișnuit și prelucrabil electronic.

  • Dreptul de adresare unei autorități de reglementare:

Clienții pot face o contestație, în caz de încălcare a drepturilor acestora de către AMIRATI, la autoritatea pentru protecția datelor: Autoritatea Națională de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, www.dataprotection.ro.

Clienții își pot exercita drepturile enumerate mai sus prin adresarea unei cereri scrise, semnate și datate, atașată într-un email trimis pe adresa: contact@amirati.ro sau printr-o cerere datată și semnată trimisă prin poștă / curier – la adresa din pagina de Contact.

11. Specificații:

Atenție! Refuzul furnizării datelor solicitate de către AMIRATI pentru efectuarea unei Comenzi, determină imposibilitatea de a finaliza Comanda, neîncheierea contractului la distanță și implicit imposibilitatea livrării produselor comandate.

În cazul în care clienții modifică, prin utilizarea formularelor de pe site, a datele personale furnizate deja către AMIRATI și există comenzi în derulare, comenzile respective își păstrează datele de la momentul efectuării comenzii iar livrarea Produselor se va face neluându-se în considerare noile date. În cazul în care clienții divulgă astfel de date către terți, aceștia poartă întreaga responsabilitate pentru propriile acțiuni. În asemenea situații AMIRATI nu va fi responsabil pentru niciun fel de prejudiciu.

12. Modalități de contact:

Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru orice întrebări suplimentare cu privire utilizarea de către amirati.ro a datelor personale, vă rugăm să ne contactați la adresa și numărul de telefon din pagina de Contact sau la adresa de email contact@amirati.ro

13. Dezabonare sau ștergere date personale la cerere:

Dacă clienții nu doresc să mai primească noutăți și oferte promoționale din partea noastră sau consideră că abonarea s-a realizat din greșeală, aceștia pot oricând accesa butonul „DEZABONARE”.

Odată ce s-a exprimat dezacordul, datele personale nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.

Daca clienții doresc ca datele să fie șterse complet din baza noastra de date, aceștia pot trimite o notificare pe adresa de email contact@amirati.ro. Odată ce s-a trimis notificarea, toate datele personale (Numele și prenumele, adresa poștală completă, adresa de livrare completă, numărul de telefon, adresa de email, consimțământ privind primirea de buletine informative, newsletter, sms) din partea AMIRATI vor fi șterse complet din baza noastră de date.

Vămulțumim pentru înțelegere!

Echipa AMIRATI